Zes buslijnen weer opgestart, treinen rijden vaker niet dan wel

Foto: John van der Tol

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Steeds meer bussen rijden in de gemeente Alphen aan den Rijn. Busmaatschappij Arriva heeft in de loop van de dinsdagochtend de stadsdienstlijnen 1, 2, 3 en 4 weer opgestart. Ieder half uur vertrekt een bus. Ook de buurtbus rond Boskoop (lijn 728) is weer op straat te vinden.

Het busvervoer ligt sinds dit weekend overhoop vanwege de sneeuw. Zondag reden de bussen helemaal niet, maandagmiddag werd de dienstregeling mondjesmaat opgestart met onder meer de bus tussen Alphen en Schiphol (R-net, lijn 470). Deze bus rijdt dinsdag opnieuw, maar niet volgens het gebruikelijke tijdschema. De bus wordt als pendeldienst ingezet.

Alle andere voertuigen houdt busmaatschappij Arriva tot nader order binnen. Normaal gesproken gaan deze buslijnen de hele dinsdag niet opgestart worden.

Treinverkeer

Treinreizigers moeten opnieuw rekening houden met veel treinuitval. Tussen Alphen aan den Rijn en Gouda rijdt de hele dag één trein per uur in plaats van vier.

Op het traject Leiden - Utrecht rijden in principe twee treinen per uur, maar vanwege een wisselstoring en defecte spoorbrug vielen veel treinen uit. Die problemen zijn opgelost.

Zwembad weer open

Het buitenbad van zwembad De Hoorn is sinds dinsdag weer open. Vanwege het winterse weer konden de afgelopen twee dagen geen baantjes getrokken worden in Alphen.

Ook de Alphense coronateststraat is weer open. Na de gedwongen sluiting op zondag, ging de locatie maandag wederom dicht omdat iemand de verwarming had dichtgedraaid.