Directeur basisschool An Noer ontkent ontucht met 13-jarig meisje

ALPHEN AAN DEN RIJN – Khalid T., de directeur van basisschool An Noer in Alphen aan den Rijn, ontkent dat hij ontucht heeft gepleegd met een dertienjarig meisje. Dat laat zijn advocaat Shirley Splinter weten in een persverklaring.

Splinter meent dat het Openbaar Ministerie (OM) T. op het ‘publieke schavot’ heeft gezet. Volgens de advocaat is er geen grootschalig onderzoek gedaan en zijn de beschuldigingen zeer discutabel. Splinter vindt het disproportioneel en ongegrond dat het OM de school en media heeft ingelicht over de zaak, terwijl haar cliënt in beperkingen zat en daardoor zelf niet publiekelijk kon reageren. Die beperkingen zijn inmiddels opgeheven.

Het OM houdt de beschuldigingen van Splinter voor rekening van de advocaat. Een woordvoerder stelt dat justitie zelf geen persbericht naar buiten heeft gebracht over de arrestatie van de man. Alleen de politie heeft daar een kort persbericht over uitgestuurd. Daarna meldde het OM alleen nog via Twitter dat de rechter-commissaris had besloten T. langer vast te houden en beantwoordden woordvoerders vragen van journalisten over de zaak.

Niet in Alphen

De officier van justitie zegt dat er geen aanwijzingen zijn dat T. bij leerlingen ontucht heeft gepleegd. Ook heeft de ontucht niet in Alphen aan den Rijn plaatsgevonden. De 32-jarige T. is ook raadslid bij PvdA in zijn woonplaats Gouda. Nadat het nieuws zaterdag naar buiten kwam, werd hij uit de fractie gezet en door het landelijke partijbestuur geroyeerd.

Ook al is T. slechts verdachte, heeft de directeur van de overkoepelende organisatie waar de islamitische basisschool An Noer onder valt al bekendgemaakt dat T. niet hoeft terug te keren op de Alphense school. Afgelopen maandag hebben de leerlingen van An Noer in de klas gesproken over de arrestatie van hun directeur.