Luister naar de Nieuwjaarsreceptie: dit staat er in 2024 te gebeuren

Foto: Studio Alphen

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - De Studio Alphen Nieuwjaarsreceptie is zondagmiddag weer te beluisteren op de radio van 13.00 tot 16.00 uur. Presentatoren Peter Trimp en Danny de Bruin blikken met gasten vooruit op komend jaar. Wat staat er allemaal te gebeuren in onze regio?

Als hockeykeeper Julia Remmerswaal wordt geselecteerd voor het Nederlands hockeyteam is ze ineens favoriet voor goud. Momenteel is Julia derde keeper bij het Nederlands team en de eerste twee keepers gaan mee naar de Olympische Spelen in Parijs. Zondagmiddag speelt ze twee wedstrijden voor Haagsche Delftsche Mixed (HDM) en tussendoor komt ze in de uitzending. 

Jaarcongres in Boskoop

Het jaarcongres van de Vereniging Nederlandse Gemeenten wordt eind juni in Boskoop gehouden. Woerden, Gouda en Alphen aan den Rijn organiseren het samen. Burgemeester Liesbeth Spies vertelt wat er allemaal komt kijken bij het organiseren van dit evenement waar drieduizend bestuurders uit heel Nederland aan deelnemen. 

Steeds meer digitaal

Bijna zestig jaar werd de Groene Hart Koerier in de verspreid onder inwoners van de voormalig gemeente Rijnwoude. Afgelopen kerst verscheen de laatste editie op papier. In 2024 gaat de krant digitaal verder en daar is Diana Baak ontzettend druk mee geweest. Zij geeft de krant niet zomaar op en vertelt hoe zit dit gaat aanpakken. 

Stichting Alphen Digitaal gaat Alphen aan den Rijn op de kaart zetten als dé AI-stad van Nederland. Voorzitter Tino Meijn vertelt in de uitzending waarom de stichting deze ambitie heeft en op welke manier ze daar dit jaar vorm aan gaat geven. 

Vacature bij de provincie

Oud-gemeenteraadslid Harre van der Nat (SP) was bij het aantreden van Commissaris van de Koning Jaap Smit lid van de Provinciale Staten en betrokken bij zijn selectie. In september 2024 zwaait Jaap Smit af als commissaris. Samen met Van der Nat blikken de presentatoren vooruit op de sollicitatieprocedure.