Dit zijn de gevaarlijkste provinciale wegen in de gemeente Alphen aan den Rijn

N209 Foto: Studio Alphen/Google Street View
N455 Foto: Studio Alphen/Google Street View

BENTHUIZEN/BOSKOOP - De ANWB heeft de verkeersveiligheid van provinciale wegen in heel Nederland in kaart gebracht. De N209 bij Benthuizen en de N455 bij Boskoop blijken het meest onveilig in de gemeente Alphen aan den Rijn.

Omdat er relatief veel verkeersslachtoffers vallen op provinciale wegen heeft de ANWB de oorzaak daarvan onderzocht. De verkeersongevallen op provinciale wegen in de periode van 2015 tot en met 2018 zijn in kaart gebracht, daarna is onderzocht of de ongevallen te maken hebben met de weginrichting, snelheidsoverschrijding of andere oorzaken.

De Hoogeveenseweg (N209) tussen Benthuizen en de rotonde met de N455 scoort slecht. Ook het gedeelte van de Hoogeveenseweg (N455) tussen het ITC-terrein en de rotonde met de Zijde in Boskoop wordt als gevaarlijk bestempeld. Volgens de ANWB heeft de provincie Zuid-Holland maatregelen ingepland voor dat gedeelte van de N455 tussen nu en 2023.

Maatregelen

De ANWB heeft de resultaten uit het onderzoek overhandigd aan Provinciale Staten. 'Met de analyse verschaft de ANWB de provincie meer inzicht in de meest gevaarlijke wegen zodat deze aangepakt kunnen worden. Daarbij valt te denken aan maatregelen als rotondes, ongelijkvloerse kruisingen, fietstunnels, verbreden van de berm en het afschermen van obstakels langs de weg', schrijft de ANWB op haar website.

Op de website van de ANWB is een interactieve kaart te vinden met de analyses van alle provinciale wegen.