Dit zijn de favoriete babynamen in onze regio

Foto: Pixabay

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Julia is niet meer de meest populaire meisjesnaam in Zuid-Holland. Vorig jaar kregen namelijk meer meisjes de naam Olivia. Bij de jongens geen veranderingen. Net als in 2020, 2021 én 2022 hebben de meeste baby's de naam Noah gekregen.

De naam Noah werd het afgelopen jaar 888 keer gegeven. Naast Noah waren Zayn en Liam de meest gekozen jongensnamen vorig jaar. De Sociale Verzekeringsbank (SVB) deelt een overzicht met de meest gekozen babynamen in 2023. Op de vierde plaats staat Adam en Luca haalt plek vijf.

Olivia is voor het eerst de meest populaire meisjesnaam, maar liefst 681 meisjes hebben deze naam gekregen. Op de tweede plek staat de naam Julia, die drie jaar lang de meest gekozen babynaam was. Sophie haalt de vierde plaats en Mila nummer vijf.

Landelijk wel verschil met Zuid-Holland

Als we kijken op landelijk niveau, is Noah nog steeds de populairste jongensnaam. Echter is Julia landelijk de populairste meisjesnaam.

Opvallend is ook de lijst met genderneutrale namen die SVB publiceert. Daar werd koploper Riley aan maar liefst 84 meisjes en 82 jongens gegeven. Op de tweede plaats staat de naam Sky, gegeven aan 16 meisjes en 17 jongens, gevolgd door Jonne, gegeven aan 15 meisjes en 16 jongens.