Dode vrouw (52) in Alphense woning door misdrijf om het leven gebracht

Foto: Omroep West

ALPHEN AAN DEN RIJN - De dode vrouw die woensdagochtend is aangetroffen in een woning aan de Groenoord in Alphen aan den Rijn is door een misdrijf om het leven gekomen. Dat bevestigt de politie aan Studio Alphen. Het gaat om een 52-jarige vrouw die in het huis woonachtig was.

Dezelfde ochtend zijn twee mannen opgepakt. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij het overlijden van de vrouw. Het gaat om een 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 23-jarige man uit Alphen aan den Rijn. Beide verdachten zitten nog steeds vast. De verwachting is dat zij morgen worden voorgeleid, meldt de woordvoerder van de politie.

'Dit is vreselijk. Ik vind het zo zielig voor die vrouw. Ze is veel te jong overleden', vertelt een buurvrouw donderdag aan Omroep West, mediapartner van Studio Alphen. De overbuurvrouw weet te vertellen dat de vrouw er samen met haar zoon woonde. 'Ik zag ze hier regelmatig samen lopen. Ik heb weleens een pakketje voor ze aangenomen en dan was zij altijd in voor een praatje. Het moet allemaal nog een beetje bezinken. Ik heb er vannacht slecht van geslapen', eindigt ze.

De politie kan op dit moment nog niet zeggen of het slachtoffer met een of beide verdachten samenwoonde.

Getuigenoproep

De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk iets gehoord of gezien hebben, die nog niet gesproken hebben met de politie. Zij worden verzocht contact op te nemen met de recherche via het telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.