Donatie van 60.000 euro voor nieuwbouw Hospicegroep Alphen - Nieuwkoop

ALPHEN AAN DEN RIJN - Voor de bouw van het nieuwe pand van stichting Hospicegroep Alphen aan den Rijn - Nieuwkoop heeft stichting Fonds Alphen en omstreken 60.000 euro gedoneerd. De bijdrage wordt gebruikt voor aanvullende voorzieningen, zoals aangepaste toiletten, antislipvloeren en dimbare verlichting, en de tuin.  

'We zijn al heel lang bezig met deze uitbreidingsplannen. Zonder de financiële steun van vele donateurs, fondsen en financiers kunnen we onze nieuwe woning niet realiseren', zegt Kees Varkevisser, bestuursvoorzitter van de Vrienden van de Hospicegroep Alphen aan den Rijn. Als alles volgens planning verloopt kan Hospicegroep Alphen - Nieuwkoop voor de zomer van 2019 verhuizen van de Berkenstraat naar de nieuwbouw aan de Lupinesingel. 

Hospicegroep Alphen - Nieuwkoop biedt vrijwillige terminale zorg aan mensen in de laatste fase van hun leven. Een nieuw pand is hard nodig om aan de steeds groter wordende vraag naar dergelijke zorg te kunnen voldoen. De nieuwe hospicewoning bestaat uit zes gastenkamers.

Kunst- en kitschveiling

Rotaryclub Alphen aan den Rijn organiseert op donderdag 18 oktober een kunst- en kitschveiling voor Hospicegroep Alphen - Nieuwkoop in het parkrestaurant van vogelpark Avifauna. Daar worden onder andere schilderijen geveild die gemaakt zijn door burgemeester Liesbeth Spies, VOA-voorzitter Eric Carree en teamchef van de politie John Nieumeijer. Een ander opmerkelijk veilingstuk is een rondleiding in de penitentiaire inrichting in Alphen aan den Rijn.

Impressie van het nieuwe pand aan de Lupinesingel (impressie: Bloemen Architecten B.V.)