Doorgaan Alphens Bevrijdingsfestival hangt aan zijden draadje

Foto: John Wiersma (Jovimedia.nl)

ALPHEN AAN DEN RIJN - De kans dat Het Alphens Bevrijdingsfestival komend jaar niet doorgaat is groter dan dat het festijn wel doorgaat. De subsidie die verstrekt wordt om het gratis evenement op 5 mei te organiseren wordt aanzienlijk verlaagd.

Het Alphens Bevrijdingsfestival kon vorig jaar rekenen op 25.000 euro subsidie. Voor de komende editie wil de gemeente Alphen 10.000 euro bijdragen, plus een garantstelling van 5000 euro. Het aanvullende bedrag zou bij Economic Development Board Alphen aan den Rijn (EDBA), de organisatie die onder meer het citymarketingbeleid voor Alphen uitvoert, vandaan moeten komen.

Maar EDBA heeft besloten dat Het Alphens Bevrijdingsfestival onvoldoende bijdraagt aan de citymarketingdoelstellingen van Alphen. Volgens festivalbestuurslid Jeroen Iemhoff is er één uitweg: de komende dagen in gesprek gaan met EDBA en de gemeente Alphen om het te overbruggen bedrag van 15.000 euro alsnog met subsidie te financieren, anders gaat het festival niet door.

Snel duidelijkheid


Eind deze maand moet er duidelijkheid zijn. Langer zegt de organisatie niet te kunnen wachten, omdat artiesten dan zijn volgeboekt. In de voorbije jaren traden onder anderen Glennis Grace, Kenny B. en Danny Vera op op het Rijnplein.

‘Iedere editie kon rekenen op zo’n 10.000 bezoekers en die kwamen lang niet allemaal uit Alphen’, meent Iemhoff, die vindt dat het festival wel aan de citymarketingdoelstellingen voldoet.

Entreegeld heffen voor Het Alphens Bevrijdingsfestival om zodoende het gat in de begroting te dichten, willen de organisatoren niet. Omdat 5 mei de dag van de vrijheid is vindt de organisatie dat het evenement gratis en voor iedereen toegankelijk moet zijn.?