Druktemonitor gemeente Alphen aan den Rijn: ‘Rood geeft aan dat het te druk is’

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Voorlopig dient iedereen drukte te vermijden. De gemeente Alphen aan den Rijn heeft een online druktemonitor beschikbaar gesteld, waarop te zien is hoe druk het is op bepaalde plekken in de gemeente.

Op de kaart wordt met de kleuren groen, geel en rood gewerkt. Groen staat voor een rustige plek, er is dan genoeg ruimte om voldoende afstand van elkaar te kunnen houden. Gele gebieden zijn wat drukker, er wordt aangeraden om een andere plek op te zoeken. Op locaties met een rode kleur is het te druk. Het wordt dan afgeraden om naar deze plekken te gaan. De monitor is te vinden op www.alphenaandenrijn.nl/waarishetdruk.

De gemeente kondigt aan dat ook aankomend weekend gehandhaafd wordt op het naleven van de maatregelen. 'We roepen iedereen op om de aanwijzingen van onder meer horecagelegenheden goed op te volgen. We mogen weer genieten, laten we dat zo houden', meldt de gemeente.

Ecopark De Limes

Bij het afvalbrengstation is het al geruime tijd druk, omdat er een beperkt aantal bezoekers tegelijk het terrein op mag. Ecopark De Limes is één van de locaties op de druktemonitor van de gemeente. Zo kunnen mensen die hun afval weg willen brengen, van tevoren inschatten hoe druk het is bij het afvalbrengstation.

Een woordvoerder van de gemeente laat desgevraagd weten dat de druktemonitor wordt gebaseerd op ervaringen uit rapportages van de afgelopen weken. 'Vanaf nu gaan alle toezichthouders en boa's rapporteren over de drukte en op basis van hun waarneming wordt de druktemonitor geactualiseerd', legt de woordvoerder uit.

Lees ook: ‘Anderhalvemetercirkels’ gekrijt in gras dagcampingterrein

De druktemonitor is hieronder te bekijken, de kaart wordt continu geactualiseerd.