Gepubliceerd op 11 September 2019 om 21.27 uur

Dwangsom tot 40.000 euro moet drugsdealers afschrikken

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Om te voorkomen dat opgepakte drugsdealers opnieuw in de fout gaan, dreigt de gemeente Alphen aan den Rijn met het opleggen van dwangsommen. Bij een tweede vergrijp kan er een boete van 10.000 euro worden uitgeschreven. De bekeuring kan zelfs oplopen tot 40.000 euro.

Directe aanleiding om de maatregel in te voeren, is de arrestatie van twee broers uit Boskoop eind mei. Zij werden aangehouden op verdenking van drugshandel. Op dit moment zitten de mannen van 24 en 34 jaar nog steeds vast. Ook pakte de politie vijf afnemers op, maar die werden weer vrijgelaten. Behalve drugs namen agenten ook een onbekende hoeveelheid geld in beslag.

Burgemeester Liesbeth Spies (CDA) heeft de bevoegdheid om dwangsommen op te leggen. Ze kondigt aan daar gebruik van te gaan maken. ‘Dit is tot nu toe alleen in Ermelo gebeurd, dus het is vrij uniek’, verklaart Mariska Koeleman, operationeel specialist bij de politie in Alphen. De maatregel wordt gezien als een extra wapen om drugs dealen op de openbare weg tegen te gaan.

advertentie
 
advertentie