Eerste nationale titel ooit voor Amber van der Hulst

Foto: Studio Alphen

HAZERSWOUDE-RIJNDIJK - Voor het eerst in haar carrière is Amber van der Hulst Nederlands kampioen geworden op een individueel nummer. Op de NK baanwielrennen in Apeldoorn won de 22-jarige Hazerswoudse dinsdag overtuigend op het onderdeel scratch.

De scheidend renster van Parkhotel Valkenburg, die na de jaarwisseling de overstap maakt naar World Tour-ploeg Liv Racing, was de snelste van het eerste peloton en hield Marit Raaijmakers en Marjolein van ’t Geloof van het goud af.

'Zag in laatste bocht niemand opkomen'

Van der Hulst besloot aanvankelijk om de concurrentie te volgen. 'Maar ik had ook al snel door dat die 'luie tactiek' me niets zou brengen vandaag. Er vielen gaten en sommigen leken al te vermoeid om die te dichten. Dus toen ben ik naar voren gereden om de slag niet te missen', blikt de nummer twee van de Europese Spelen in 2019 terug.

'Ik kon de sprint vervolgens aangaan waar ik wilde en in de laatste bocht zag ik niemand opkomen. Toen wist ik dat ik de titel binnen had.'

Olympische Spelen 2024

Van der Hulst gaat volgend jaar op voor haar derde jaar als profwielrenster. Twee jaar later, in 2024, wil ze meedoen aan de Olympische Spelen in Parijs (Frankrijk) en opgaan voor een medaille bij het baanwielrennen.

Lees ook: Amber van der Hulst maakt klassiekerdebuut bij Parijs-Roubaix: 'Volgend jaar Ronde van Vlaanderen'