Eerste paal nieuwe bibliotheek in Alphen de grond in gegaan

ALPHEN AAN DEN RIJN - Donderdagmiddag is de eerste paal van de nieuw te bouwen bibliotheek in Alphen aan den Rijn de grond in gegaan. Rond 15.30 uur voerden wethouder Kees van Velzen (CDA) en Hester van Beek, directeur van Bibliotheek Rijn en Venen, de officiële handeling uit.

In het nieuwe gebouw gaat bibliotheek Rijn en Venen en het streekarchief zich vestigen. Daarnaast is er in het gebouw ook een parkeergarage voor zowel auto's als fietsen. Als alles volgens planning verloopt wordt het gebouw over anderhalf jaar opgeleverd.

'Hier gaat iets iconisch komen, en dat hebben we dan toch maar mooi voor elkaar gekregen', zei wethouder Van Velzen tijdens de bijeenkomst donderdagmiddag. 'We hebben lang moeten wachten, maar de tijd heeft ons misschien ook wel meer gebracht. Wij kijken ernaar uit dat we straks iets hebben voor en met alle inwoners van Alphen', voegde Van Beek toe.

1,2 miljoen euro duurder

Eerder bleek de bouw van het nieuwe complex meer te gaan kosten dan in eerste instantie was beoogd. De gemeenteraad van Alphen aan den Rijn stemde in januari in met een verruiming van het budget met 1,2 miljoen euro. De nieuwe bibliotheek kost ruim 15 miljoen euro.