Eerste Plantarium|GROEN-Direkt beurs trekt bezoekers uit de hele wereld

Monsterbeurs Foto: Plantarium|GROEN-Direkt
Nieuwighedenplein Foto: Plantarium|GROEN-Direkt

HAZERSWOUDE/BOSKOOP – De eerste editie van Plantarium|GROEN-Direkt, die 24 en 25 augustus plaatsvond, heeft veel bezoekers uit heel Europa en van ver daar buiten getrokken.

Standhouders reageren enthousiast op de nieuwe opzet van de beurs, de groene uitstraling en de prettige sfeer om relaties te leggen en zaken te doen: 'Het was een optimaal klimaat voor het bouwen aan warme relaties', vertelt Jerrie van Leeuwen van Addenda. Victor Hooftman is verrast over de kwaliteit van de bezoekers en vooral vanuit het buitenland. Tevredenheid alom die zich ook vertaalt in het aantal inschrijvingen voor deelname aan de voorjaarseditie van de beurs op 7 en 8 februari 2023.

Ook beursdirecteur Linda Hoogendoorn–Veelenturf is tevreden over de eerste editie van het grootste tuinplantenevenement van Europa: 'Ondanks het zeer warme weer heeft de beurs veel goed bezoek getrokken met als resultaat tevreden exposanten. Natuurlijk zijn er leerpunten, maar voor ons was het een geslaagde editie. Als nieuwe beursdirecteur ben ik positief verrast door alle goede reacties, dit smaakt naar meer.'.

Een groot deel van het bezoek was van internationale herkomst. De beurs werd bezocht door inkopers van alle (grote) Europese tuincentrum- en bouwmarktketens, exporteurs, kwekers, toeleveranciers en media uit binnen- en buitenland.

Nieuwigheden

Op de beurs draaide alles om tuinplanten. Op het centrale plein van de beurs was een presentatie van de inzendingen voor de keuringen Beste KVBC Nieuwigheid en Beste Marktintroductie, en de nominaties voor Bezoekersfavoriet. Tijdens de opening woensdag werden de winnaars van de eerste twee keuringen bekend gemaakt. De prijzen gingen naar het Vaste Plantenconcept Wild & Inheems van Griffioen Wassenaar uit Boskoop en de Phlox 'Olympus' (Paniculata Group) die was ingezonden door Rijnbeek and Son Perennials BV uit Boskoop in samenwerking met Compass Plants BV uit Hillegom.

Voor de Bezoekersfavoriet konden de bezoekers met groene ballen hun stem uitbrengen. Clematis ‘Z018179’ (Proud Mary) van J. van Zoest BV uit Boskoop was overduidelijk de favoriete plant, zo bleek bij het slot van de beurs.