Eerste sloopwerkzaamheden in Rode Dorp deze week van start

ALPHEN AAN DEN RIJN - Deze week wordt begonnen met de sloopwerkzaamheden in het Rode Dorp in Alphen aan den Rijn. In totaal worden er 172 huurwoningen gesloopt en opnieuw opgebouwd. Dat gebeurt in drie verschillende fases.

In de afgelopen weken is er een asbestinventarisatie uitgevoerd. 'Per woning werd onderzocht waar zich asbest bevindt. Dit hebben wij nu volledig in kaart', meldt woningcorporatie Woonforte. Vorige week kende de gemeente Alphen aan den Rijn de sloopvergunning toe, deze week wordt begonnen met het verwijderen van asbest. Eerst wordt bij twee woningen het asbest verwijderd, om zo te kunnen bepalen wat de meest efficiënte en effectieve methode is.

Omwonenden kunnen vanaf dat moment dus regelmatig mannen in witte pakken rond zien lopen op het werkterrein. Zodra de methodiek voor het verwijderen van asbest is vastgesteld, wordt het asbest verwijderd uit alle woningen van Fase I. Wanneer dat is afgerond, kunnen de daadwerkelijke sloopwerkzaamheden beginnen. Woonforte kan op dit moment nog geen exacte datum aangeven waarop dat gebeurt.