Eigenaren café De Hoek nemen De Egelantier over: ‘Dorpscafé blijft’

HAZERSWOUDE-DORP/KOUDEKERK AAN DEN RIJN - Clemens Timmermans (66) stopt per 1 april met eetcafé De Egelantier in Hazerswoude-Dorp. Marcel van der Meer en Anjo van Houdenhoven, bekend van café De Hoek in Koudekerk aan den Rijn, zijn vanaf donderdag de nieuwe eigenaren. 'Als ondernemer moet je soms risico durven te nemen.'

Want opmerkelijk mag het genoemd worden: een eet- en drinkgelegenheid overnemen terwijl je eigen horecaonderneming al een halfjaar dicht is vanwege de coronamaatregelen. 'Clemens had geen zin meer om de boel opnieuw op te starten als het straks weer losgaat. Clemens is al op leeftijd en zei: geef mijn portie maar aan Fikkie', zegt Van der Meer in het radioprogramma Studio Quarantaine op Studio Alphen.

De twee eigenaren van De Hoek zijn door Timmermans benaderd om de zaak over te nemen. 'Het zijn allebei mooie dorpscafés. Dat is ook de reden waarom Clemens naar ons gekomen is', vertelt Van der Meer. 'Hij had het ook kunnen verkopen aan een Chinees, maar dan wordt het toch anders. Dan is het geen dorpscafé meer.'

Grandcafé De Egel

De nieuwe naam wordt Grandcafé De Egel. 'Wij gaan het beste van beide cafés bij allebei doorvoeren', belooft Van der Meer. In het geval van De Egel betekent dat 'een net iets andere bordenopmaak en andere producten, net een tikkie moderner.' Alle verenigingen die hun onderkomen hebben in De Egelantier, blijven.

Vooralsnog is het afwachten wanneer De Egel en De Hoek - net als alle andere cafés en restaurants - weer open mogen van de regering. Gehoopt werd op deze week, maar dat perspectief werd vorige week dinsdag ingetrokken door demissionair premier Mark Rutte (VVD).

'Het moet geen maanden meer duren, het wordt wel nijpend', zegt Van der Meer. Maar, hij is hoopvol. De cafébaas zet zelf in op 'ergens in april'. 'Ik denk dat ze in Den Haag wel doorhebben dat het zo niet langer kan. Ze zullen het niet uitstellen tot 1 juli.'

Terras

Als De Egel dan open mag, heeft hij toestemming om zijn terras ruimer op te stellen. Dat geldt ook voor alle andere terrassen in de gemeente Alphen aan den Rijn, waar dat op een veilige manier mogelijk is. In het geval van De Egel wordt een aantal parkeerplaatsen op het Raadhuisplein omgebouwd tot terras.

Hieronder is het radio-interview met Marcel van der Meer te beluisteren. Studio Quarantaine wordt iedere zaterdag van 12.00 tot 15.00 uur uitgezonden op Studio Alphen.