El Boutaybi, international Curaçao en speler HBS naar Alphense Boys

ALPHEN AAN DEN RIJN - Saad El Boutaybi gaat weer voetballen voor Alphense Boys. De rechtsbuiten uit Alphen aan den Rijn kon vanwege blessureleed niet langer uitkomen in de hoofdmacht van de Alphense hoofdklasser. Volgend seizoen gaat El Boutaybi spelen in het zaterdagteam, dat instroomt in de vierde klasse bij de zaterdagamateurs.

Het overgrote deel van de zaterdagploeg van Alphense Boys gaat bestaan uit oud-jeugdspelers: Yassin Amtyi, Delano Kip, Ruben Rietdijk, Dylan Kooistra, Ricky Antoni, Jari van Veen, Donovan Olivieira en Angelo Roosberg. Oliveira (oud-jeugdspeler Sparta Rotterdam) maakte ook deel uit van het eerste elftal van Noordwijk. Van Veen is reserve-keeper bij de zondaghoofdmacht van Boys.

De familie Roosberg zal met drie spelers vertegenwoordigd zijn. Naast Angelo Roosberg, de oud-Alphense Boys-jeugdspeler die uitkwam in het tweede elftal van HBS, komen ook zijn twee neven Anthony Roosberg (ex-international van Curaçao) en Sontjie Roosberg. Anthony komt over van SVC '08, Sontjie speelt in het eerste elftal van derdedivisionist HBS.

Geen A-junioren

Het zaterdagteam van Alphense Boys maakt komend seizoen zijn comeback onder leiding van trainers John Cuvelier en Ronald Martin. Naast de elf spelers die hun komst hebben bevestigd, zegt de club met meer voetballers rond te zijn. Een enkeling wil zijn transfer naar de roodwitten nog niet in de openbaarheid brengen. Ook is Alphense Boys nog met diverse spelers in gesprek.

Vanuit de A1 (JO19-1) van Alphense Boys stroomt geen speler door naar de zaterdagtak. Zelf strijdt Alphense Boys om promotie vanuit de Tweede Divisie naar de Eerste Divisie. Een overstap naar de zaterdag-vierde klasse zien de voetballers niet zitten. Zij blijven nog een jaar in de JO19-1 (A1) voetballen of maken de overstap naar het eerste zondagteam.

Spelerscarrousel Alphense Boys Zaterdag

Nieuw: Yassin Amtyi, Ricky Antoni, Saad El Boutaybi, Delano Kip, Dylan KooistraDonovan Olivieira, Ruben Rietdijk, Angelo Roosberg, Anthony Roosberg, Sontjie Roosberg, Jari van Veen.

Weg: n.v.t.

Blijven: n.v.t.