Gepubliceerd op 22 Februari 2020 om 0.00 uur

Mazraoui, Van der Hulst, Tempo en HCA winnen Alphense sportprijzen

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Noussair Mazraoui is voor het tweede jaar op rij gekozen tot sportman van het jaar in Alphen aan den Rijn. De 22-jarige voetballer verdiende zijn uitverkiezing dankzij het behaalde landskampioenschap met Ajax en de halve finaleplek in de Champions League.

Mazraoui kreeg de ereprijs vrijdagavond uitgereikt door de Alphense Elfstedentochtwinnaar Henk Angenent tijdens het Alphens Sportgala in vogelpark Avifauna. Ook Mats Knoester, die in 2019 doorbrak als eredivisievoetballer bij Heracles Almelo, en WK waterpolofinale-scheidsrechter Michiel Zwart waren genomineerd.

Amber van der Hulst ging er met de sportvrouwprijs vandoor. De baanwielrenster (20) uit Hazerswoude-Rijndijk veroverde met Kirsten Wild zilver (koppelkoers) op de Europese Spelen. Waterpololandskampioen Melissa Dongelmans en paralympisch zwemkampioen Jonne Moleman hadden ook een nominatie op zak.

Dit artikel gaat verder onder deze foto van Noussair Mazraoui, sportman van het jaar (Foto: John Wiersma - Jovimedia.nl)

Tempo sportploeg, publieksprijs voor hockeymannen

De historische promotie van Tempo 1 naar de Korfbal League was reden genoeg om ARC 1 (promotie naar hoofdklasse) en Alphen Heren 1 (kampioen in tweede klasse en Silver Cup) af te troeven in de sportploegcategorie. Toch gingen de andere kanshebbers niet met lege handen naar huis: ARC werd vereniging van het jaar en de Alphense hockeymannen (HCA) wonnen de publieksprijs. Hun coach, Robbert Groeneveld, werd uitgeroepen tot sportcoach van het jaar ten faveure van Mark Evers (ARC 1) en Frits Wip (Tempo 1).

Jeugdsporter van het jaar werd Ludo van Nieuwenhuizen op basis van zijn zesde plek op de Europese kampioenschappen atletiek voor A-junioren. De sportbelofte van het jaar is meervoudig nationaal zwemkampioen Daan Sonneveld. Hij wordt een jaar lang financieel ondersteund door Stichting Insporthelden.

advertentie
 
advertentie