Gepubliceerd op 19 April 2019 om 9.37 uur

Erepenning voor Henk Goes: ‘Raadslid zijn in Alphen interessanter dan in Rijnwoude’

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Henk Goes heeft donderdagavond de erepenning van de gemeente Alphen aan den Rijn ontvangen uit handen van burgemeester Liesbeth Spies. De PvdA'er viert zijn 25-jarig jubileum als raadslid.

'Ik ben hier heel trots op. Daar ben ik best gevoelig voor, dit doet mij wat', erkent Goes. In 1996 begon de inmiddels 67-jarige Goes als raadslid in Rijnwoude. 'De eerste twee á drie jaar dacht ik dat ik het maar één periode zou doen. Ik wilde ermee stoppen', blikt Goes terug. Het werk viel hem tegen. 'Maar gaandeweg ging je het beter snappen en begon ik het interessanter te vinden.'

Met Goes aan het roer groeide PvdA uit naar een grote coalitiepartij in Rijnwoude. In 2014 fuseerden de gemeenten Alphen, Boskoop en Rijnwoude tot één nieuwe gemeente. Goes werd raadslid van de fusiegemeente. Vorig jaar leek hij zijn zetel op te moeten geven na het forse verlies van PvdA bij de gemeenteraadsverkiezingen. Op basis van voorkeursstemmen kwam Goes alsnog in de gemeenteraad.

'Tweede Kamertje spelen'

'In het beginnen was het wennen', zegt Goes. 'Ik kom uit Koudekerk aan den Rijn en was al erg georiënteerd op Alphen. Maar in een grote gemeenteraad met 39 raadsleden was het wennen. In Rijnwoude maakte de gemeenteraad samen met het college van burgemeester en wethouders het beleid, hier is het veel politieker', duidt Goes het verschil.

'Eigenlijk vind ik het hier interessanter dan in Rijnwoude', bekent Goes. 'Er is meer te beleven, je kan je meer profileren. Ook heb je een wat vrijere rol ten opzichte van het college. Het is een beetje Tweede Kamer spelen.'

Hieronder kun je het radio-interview met raadslid Henk Goes (PvdA) beluisteren over de erepenning van de gemeente Alphen aan den Rijn.
advertentie
.
advertentie