Eresaluut om 20.00 uur bij Verzetsmonument, muzikanten spelen taptoesignaal

Foto: John Wiersma (Jovimedia.nl)

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Ondanks dat alle lokale herdenkingen maandagavond niet doorgingen vanwege de coronacrisis, stond om 20.00 uur toch een groepje mensen bij het Verzetsmonument in het Burgemeester Visserpark in Alphen aan den Rijn. Twee veteranen brachten een eresaluut ter nagedachtenis aan alle slachtoffers van oorlogsgeweld.

Op enkele tientallen plekken speelden muzikanten even voor acht uur het taptoesignaal. Ben Stolk deed dat vanaf een balkon in Boskoop, leden van Mars- & Showband DSS stonden in Aarlanderveen opgesteld en Ellis Buis maakte indruk op een verder leeg Thorbeckeplein in Alphen aan den Rijn.

Vanwege de coronacrisis waren alle dodenherdenkingbijeenkomsten in de gemeente Alphen aan den Rijn afgelast. Het college van burgemeester en wethouders legde bij alle oorlogsmonumenten een krans neer. Dat gebeurde op verzoek van het Nationaal Comité 4 en 5 mei voor 18.00 uur.

Televisie-uitzending

Studio Alphen zendt ieder jaar de dodenherdenkingplechtigheid in het Burgemeester Visserpark rechtstreeks uit op televisie. Nu dit jaar de bijeenkomst niet doorging, hielden burgemeester Liesbeth Spies en Comité Herdenkingen-voorzitter Kees Slingerland een televisietoespraak in het oude raadhuis in het Visserpark. Aansluitend werd een krans bij het Verzetsmonument geplaatst.

De uitzending van de dodenherdenking in Alphen aan den Rijn is hieronder te bekijken.