Gepubliceerd op 09 September 2019 om 21.57 uur

Examenklas Ashram College uit 1987 in televisieprogramma De Reünie

ALPHEN AAN DEN RIJN - Een vwo-examenklas uit 1987 van het Ashram College staat centraal in een uitzending van het nieuwe seizoen van De Reünie. Dit weekend worden opnames gemaakt op de Alphense middelbare school.

Oud-leerlingen komen aan het woord over hun middelbare schooltijd en hun leven nu. Voor het programma zijn eerder al opnames gemaakt in het tropisch regenwoud in Brazilië. Tim Boekhout van Solinge, één van de leerlingen uit de klas, zet zich al langere tijd in voor het behoud van het Braziliaanse regenwoud. Hij bedacht onder andere een manier om met GPS-camera’s toezicht te houden op bossen. Daarnaast geeft Boekhout van Solinge advies aan verschillende NGO’s, overheden en de Braziliaanse justitie over het bestrijden van illegale houtkap wereldwijd.

Ook oud-leerlingen Eric Duijckers en Derek van Heijkoop zijn al eerder geïnterviewd. Zij kwamen in hun examenjaar met een Volkswagen Kever naar school, dat trok toen een hoop bekijks. De uitzending van De Reünie is tussen 28 november en 2 januari te zien op NPO 1.

advertentie
 
advertentie