Extra controle op storten bedrijfsafval bij Ecopark De Limes

Ecopark De Limes Foto: Studio Alphen

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - De gemeente Alphen aan den Rijn wil meer zicht krijgen op de hoeveelheid bedrijfsafval die stiekem als huishoudelijk afval wordt aangeboden bij Ecopark De Limes. Wanneer bedrijfsafval als huishoudelijk wordt aangeboden, draaien inwoners van de gemeente op voor de kosten van de verwerking.

Inwoners van de gemeente hebben per huishouden één afvalpas beschikbaar, waarmee zij ondergrondse restafvalcontainers kunnen openen en ook terecht kunnen bij het afvalbrengstation. In theorie kunnen lokale ondernemers zo onopgemerkt, als particulier, hun bedrijfsafval weggooien.

Daarom begint de gemeente Alphen aan den Rijn vanaf donderdag met het registreren van kentekens van alle bezoekende auto's. In de komende maanden moet op die manier duidelijk worden hoe groot het probleem is. Dat meldt Omroep West, mediapartner van Studio Alphen.

Geen boetes

De gegevens worden volgens de gemeente niet gebruikt om bedrijven te betrappen of te beboeten. De gegevens worden gebruikt voor analyse en daarna vernietigd.

Lees ook: Gemeente Alphen wil nieuwe en langere toegangsweg naar ecopark aanleggen