Fada Theatre komt met nieuwe voorstelling ‘Bye Bye’

ALPHEN AAN DEN RIJN - Na het succes van de voorstelling 'Talent op de vlucht' staat Fada Theatre volgende week op de planken met de nieuwe voorstelling 'Bye Bye'. De theatermakers, die afkomstig zijn uit Syrië, belichten met de voorstelling een ander aspect van het traject dat een vluchteling of nieuwkomer aflegt.

In 'Bye Bye' heeft een vluchteling zijn verblijfsvergunning gekregen, maar leidt dat document inderdaad tot geluk? Volgens het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) kampt 41 procent van de Syriërs die in ons land asiel hebben gekregen met psychische problemen. Reden voor theatermakers Ahmad al Harfi en Ramez Basheer van Fada Theatre om daar een voorstelling over te maken. 

In de voorstelling wordt Engels en soms Nederlands en Arabisch gepraat. De première staat gepland op 22 september, ook op 23 en 27 september is de voorstelling te zien in Parkvilla in Alphen aan den Rijn. Daarna wordt de voorstelling ook op andere plaatsen in Nederland uitgevoerd.

Talent op de vlucht

Op 24 maart speelde het gezelschap de laatste voorstelling van 'Talent op de vlucht'. Die voorstelling begon in de noodopvang voor vluchtelingen in Alphen aan den Rijn, daarna werd de voorstelling meer dan tachtig keer opgevoerd door heel Nederland.