Familie start inzamelactie voor afgebrande stal Hazerswoude-Dorp

De stal is volledig afgebrand Foto: John Wiersma

HAZERSWOUDE-DORP – Afgelopen woensdagnacht brak er brand uit in een stal aan het Westeinde. De bewoners zijn veilig en hebben hun paarden kunnen redden, maar staan nu voor een nieuw groot probleem: de verzekering dekt lang niet alle schade.

Chantal van Ham is daarom met de familie via Steunactie een inzamelactie begonnen om geld voor haar getroffen oom en tante in te zamelen. ‘De ravage is onbeschrijflijk en zonder externe hulp zullen zij nooit in staat zijn om opnieuw op te bouwen wat zij met zoveel toewijding hebben opgebouwd,’ staat er op de inzamelpagina.

De brand heeft de stal die deel uitmaakt van een zorgboerderij verwoest, maar heeft ook de stallen van de paarden in rook doen opgaan. Daarnaast zijn alle opslagfaciliteiten verwoest, met daarin waardevolle bezittingen zoals caravans, auto's, fietsen en paardenkarren.

Een verschil maken

Het drama beperkt zich echter niet tot hun eigendommen. ‘Hun schoonzoon, die zijn bedrijf naast de boerderij had opgebouwd, staat nu voor een onzekere toekomst. Zijn werk is letterlijk in vlammen opgegaan en hij staat nu met lege handen. Zijn financiële stabiliteit en levensonderhoud zijn ernstig bedreigd,’ staat er op de inzamelpagina.

‘Met deze crowdfundingsactie willen we een verschil maken', schrijft de familie. 'We willen hen helpen om de schuur opnieuw op te bouwen, zodat ze weer een dak boven hun hoofd hebben. Daarnaast is het van essentieel belang dat de 7 paarden, die zo'n belangrijk onderdeel van hun leven vormen, weer terug kunnen keren naar hun eigen stallen.’

Momenteel hebben meer dan 150 mensen gedoneert en is er ruim vijfduizend van de 150.000 euro ingezameld.

Lees ook: Veel vuur en zwarte rookpluimen, paarden uit brandende stal gered