Floreant wint inhaalwedstrijd tegen MMO na emotionele week

Foto: Joost van Steen (JoostvanSteen.nl)

BOSKOOP – Floreant heeft de inhaalwedstrijd tegen MMO uit Hoogmade eenvoudig gewonnen op dinsdagavond. De Boskopers zegevierden met 6-0 tegen de hekkensluiter in de Vierde Klasse A.

Floreant kwam in de eerste helft op voorsprong door de openingstreffer van de vroege invaller Tristan van Eeden. Vervolgens liep de thuisploeg verder uit dankzij een dubbelslag van aanvoerder Bruce Tol. Het duel werd bij een stand van 3-0 tijdelijk gestaakt vanwege onweer. Na de hervatting maakte Rens Blok razendsnel de 4-0. Vervolgens kwam Luuk Speijer ook nog twee keer tot scoren en zegevierde Floreant met 6-0.

Door de nederlaag tegen Floreant is de degradatie van MMO een feit. Floreant doet goede zaken in de strijd om lijfsbehoud in de Vierde Klasse A. Dankzij de overwinning bezetten de Boskopers nu de negende plaats met 33 punten. Evenveel als nummer tien Stompwijk ’92, maar Floreant heeft een beter doelsaldo. De ploeg van René van Beek kan ook nog verder klimmen op de ranglijst in de komende weken, want het gat naar nummer acht Nicolaas Boys is slechts één punt en de achterstand op nummer zeven Warmunda is twee punten.

Scoreverloop: 1-0 Tristan van Eeden, 2-0 Bruce Tol, 3-0 Bruce Tol, 4-0 Rens Blok, 5-0 Luuk Speijer, 6-0 Luuk Speijer.

Floreant-vrijwilliger Johan van Koulil overleden

Alle wedstrijden van de Boskoopse voetbalvereniging die afgelopen zaterdag zouden worden gespeeld, werden afgelast vanwege het overlijden van vrijwilliger Johan van Koulil. Hij was als coördinator, scheidsrechter, trainer van de onderbouw bij Floreant, grensrechter van Floreant 4 en af en toe als speler betrokken bij de club.

‘Een ongeluk, een onverwachte wending in het leven maakt dat we niet meer met Johan kunnen praten, lachen en voetballen. Kenmerkend voor Johan was zijn bescheidenheid en zijn rust. Hij stak zijn energie in zijn gezin, in sport en hij had een grote passie voor voetbal’, schrijft Floreant op de eigen clubwebsite.

‘Als klein jongetje voetbalde hij al bij Floreant en zijn drie kinderen zijn hem gevolgd in deze mooie sport. Hij werd gewaardeerd om zijn teamgeest, zijn humor en loyaliteit. Hij was er altijd en voor iedereen. Een grote leegte blijft achter op Floreant. Ons hart, onze gedachten en ons medeleven gaat uit naar Eveline en de kinderen en ook naar de naaste familie en vrienden om dit verdriet te moeten dragen.’