Fontein in dorpshart terug van weggeweest: ‘Met open armen ontvangen’

Foto: Stephan van Dorp

HAZERSWOUDE-RIJNDIJK - Het heeft lang mogen duren maar het is donderdag eindelijk zover: Hazerswoude-Rijndijk heeft weer een fontein. In de vijver achter het voormalige gemeentehuis, ter hoogte van fietsenwinkel BikeTotaal en sportschool Sport2BFit, spuit het water elke dag tussen 10.00 en 22.00 uur de lucht in.

Stephan van Dorp heeft zich namens de werkgroep Groen, onderdeel van Dorpsoverleg Hazerswoude-Rijndijk-Oost, hardgemaakt voor de fontein. 'Twee jaar geleden begon het idee binnen de werkgroep om het dorpshart te upgraden naar iets moois en iets groens. Zo ontstond het idee om een fontein te bouwen op de plek waar vroeger al een fontein heeft gestaan.' De fontein in het verleden lag aan de voorzijde van sport2Bfit , waar nu de parkeerplaats is.

Het grote struikelblok was het financieren van de fontein. 'We zijn een crowdfunding gestart waar buurtbewoners aan konden bijdragen. Maar wij hebben ook allerlei bedrijven uit de regio benaderd met de vraag of zij wilden helpen met de kosten voor de fontein. Dit idee werd met open armen ontvangen. De fontein vormt het centrale hart van onze dorpskern, één hart voor ons allemaal.'

Enquête

Om zeker te weten dat omwonenden ook blij zouden zijn met de terugkeer van de fontein, is een enquête gehouden. 'Ik denk dat 90 procent van de ondervraagden enthousiast was', stelt Van Dorp. De fontein is donderdag voor het eerst aangezet. De officiële opening is zaterdag 2 september.

Lees ook: Water en Hazerswoude-Rijndijk horen bij elkaar: 'Nieuwe fontein zou prachtig symbool zijn'