Gepubliceerd op 26 Maart 2020 om 14.00 uur

Forse stijging in aantal coronabesmettingen in gemeente Alphen

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft donderdagmiddag bekendgemaakt dat het aantal coronabesmettingen in de gemeente Alphen is opgelopen van 22 naar 30. Dat is de grootste stijging op één dag tot nu toe.

Burgemeester Liesbeth Spies (CDA) zei dinsdagmiddag dat de gezondheidssituatie van meerdere met corona besmette inwoners van gemeente Alphen aan den Rijn dermate ernstig is, dat zij in het ziekenhuis liggen. Om hoeveel mensen het gaat, is niet bekend.

Alleen mensen die zo ziek zijn dat ze - mogelijk - in het ziekenhuis opgenomen worden en zorgverleners worden nog getest op het coronavirus, zegt het RIVM. Het werkelijke aantal besmette mensen ligt hoger. Exacte aantallen zijn niet bekend.

7431 besmettingen, 434 doden

Het RIVM heeft bekendgemaakt dat donderdag om 14.00 uur bij 7431 Nederlanders het coronavirus is vastgesteld. In totaal zijn 434 mensen overleden aan de ziekte en 2151 patiënten opgenomen (geweest) in een ziekenhuis.

'Het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal overledenen neemt minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten. Dit zou er mogelijk op kunnen wijzen dat de genomen maatregelen invloed krijgen op de snelheid van verspreiding van het virus. Eind deze week of begin volgende week zijn deze effecten beter te duiden', zegt het RIVM donderdag.

advertentie
 
advertentie