Foutloos Alphense Boys wint voor vierde keer op rij

ALPHEN AAN DEN RIJN - Alphense Boys blijft de laatste weken goed presteren in de Hoofdklasse A. Voor de vierde maal op rij werd gewonnen, nu met 0-3 van Velsen. Thijs Hoogenboom was zondag de grote man aan Alphense zijde. De spits - die in de basis startte omdat Kees 'Pier' Tol donderdag voor het eerst had getraind na een blessure - gaf de assist bij de 0-1 en scoorde zelf de 0-2 en 0-3.

Cem Sahin ging halverwege de eerste helft de combinatie aan met Hoogenboom en Hoogenboom gaf de pass op de scorende Sahin, die de plek van de geblesseerde Lilinho Martens innam. Hoogenboom profiteerde twee minuten later van dom balverlies van Velsen (0-2) en scoorde na rust de 0-3 toen Bas van Zoest een bal bij een vrije trap had teruggekopt op Hoogenboom.

Twaalf punten uit de laatste vier wedstrijd doet Alphense Boys stijgen naar de zesde positie, op zeven punten van Hoogeveen. 'De eerste kans die we kregen was direct een doelpunt. Toen wij na de 0-1 een bal van de lijn haalden en uit de tegenaanval 0-2 maakte, had ik wel het gevoel dat we zouden gaan winnen', aldus trainer Hein van Heek na afloop.

Scoreverloop Velsen - Alphense Boys 0-3 (0-2): 0-1 Cem Sahin, 0-2 Thijs Hoogenboom 0-3 Thijs Hoogenboom.

Hieronder kun je de radio-interviews met Hein van Heek en Thijs Hoogenboom na afloop van Velsen - Alphense Boys terugluisteren.