Gamers strijden om titel tijdens WK Super Mario Kart in Alphen

Foto: Studio Alphen

ALPHEN AAN DEN RIJN - Zo'n zestig gamers strijden deze week in de Esports Game Arena om een heuse wereldtitel. De zeventiende editie van het WK Super Mario Kart wordt op dit moment in Alphen aan den Rijn gehouden.

Geen moderne spelcomputers en gigantische beeldschermen, maar Nintendo's uit begin van de jaren 90 en ouderwetse beeldbuizen. Tijdens dit wereldkampioenschap wordt alleen de eerste Mario Kart-game uit 1992 gespeeld. 'Ondertussen zijn de spelcomputers helemaal vergeeld', zegt Thomas Runhart van de Esports Game Arena.

Ondanks dat het spel al meer dan 25 jaar oud is, kan het nog steeds rekenen op een grote schare fans. 'Het is wat we in onze jeugd deden. Ik ben er niet heel erg goed in, maar het is leuk om mee te doen', zegt de Amerikaanse Alex Miller, die speciaal voor het wereldkampioenschap naar Nederland is afgereisd.

Het wereldkampioenschap is vrij toegankelijk voor toeschouwers, ook via internet zijn de wedstrijden te volgen. Zaterdag wordt duidelijk wie zich de nieuwe wereldkampioen mag noemen.