Gedetineerden zamelen goederen in voor voedselbank: ‘Hart op de goede plaats’

ALPHEN AAN DEN RIJN - Gedetineerden in de Alphense gevangenis hebben goederen ingezameld voor Voedselbank Alphen aan den Rijn en Omstreken. Samen met een donatie van de gevangenisdirectie leverde dat 45 kratten vol met voedsel op.

De voedselbank werd benaderd door de gevangenispastor. 'De gedetineerden wilden iets doen voor onze samenleving en hadden bedacht dat ze wel een inzamelingsactie op touw konden zetten voor de voedselbank. Ze schreven ook kaarten voor onze klanten, die we de komende week in de tassen gaan doen', meldt de Alphense voedselbank. 

'We hebben nagevraagd hoe gedetineerden aan deze spullen komen. Gevangenen die geld hebben kunnen bepaalde goederen kopen, maar daarnaast krijgen ze allemaal melk en bijvoorbeeld jam', legt de voedselbank uit. 'Veel van hen hebben die melk en jam gedoneerd omdat ze geen geld genoeg over hadden om iets te kopen. Ze zijn dus zelf even in de spaarstand gaan staan om toch iets bij te kunnen dragen.'

De voedselbank laat verder weten dat gedetineerden van plan zijn om vaker dergelijke inzamelingsacties te organiseren. 'Dingetjes gedaan die niet mogen, maar voor wat betreft onze klanten het hart op de goede plaats', besluit de voedselbank.