Gedicht gezocht voor onderkant van Alphensebrug in Alphen aan den Rijn

ALPHEN AAN DEN RIJN - Binnenkort is wachten voor de Alphensebrug iets minder saai. Op de onderzijde komt een bruggedicht. Amateur- en professionele dichters kunnen een gedicht insturen en kans maken op plaatsing van hun gedicht op deze unieke plek.

Iedereen die een relatie heeft met Alphen aan den Rijn of omgeving, kan een gedicht insturen. ‘We zoeken een eigentijds gedicht dat bij het wachten voor de brug ruimte laat tot nadenken of verwondering', meldt cultuurplatform KHABBAZ. ‘Met als thema: Sla op poëtische wijze een brug tussen het Alphen aan den Rijn of de Oude Rijn van nu en van vroeger.’

Van 9 mei tot 5 juni kunnen er gedichten worden ingestuurd. Dat kan via het mailadres bruggedicht@khabbaz.nl. De spelregels voor deelname, zijn te vinden op de website van Khabbaz. Stichting de Zoek naar Schittering, die eerder bruggedichten realiseerde, ondersteunt de gemeente bij de realisatie.

Bewonersinitiatief

Het idee voor het bruggedicht komt van de Alphense Silvana Spee. Zij benaderde in 2021 de gemeente die enthousiast op haar bewonersinitiatief reageerde. Spee: ‘In het centrum van Alphen aan den Rijn zijn veel bruggen die, vooral in het vaarseizoen, vele keren per uur open gaan en altijd als ik eraan kom. Op een gegeven moment heb je alles wel gezien: je telefoon, de winkels. In Rotterdam zag ik mooie bruggedichten en vond dat een goed idee. Dus ik dacht, dat ga ik regelen. En nu een jaar later gaat het misschien wel echt gebeuren. Hoe mooi is dat?’

Eind augustus maakt de commissie – bestaande uit Silvana Spee, stadsdichter Lars Ferwerda, dichter en bewoner Albert Dorrestein, Provinciedichter Myrte Leffring en Yvette Neuschwanger – het winnende gedicht bekend.