Geen TEAN International: onmogelijk om bedrag aan sponsoring bij elkaar te brengen

ALPHEN AAN DEN RIJN - Er wordt dit jaar geen TEAN International georganiseerd in Alphen aan den Rijn. Het bestuur van stichting Toptennis heeft die beslissing genomen vanwege een niet sluitende begroting.

Het was de bedoeling om dit jaar opnieuw een Heren Challenger als Dames Future-toernooi te organiseren. 'Tijdens het rekenen bleek dat het organiseren van beide toernooien vraagt om ongeveer 180.000 euro aan sponsorgelden op een totale begroting van 220.000 euro. Ondanks dat het toernooi zich mag prijzen met een grote schare zeer trouwe sponsoren, is het onmogelijk gebleken het bedrag aan sponsoring bij elkaar te brengen', zegt de organisatie in een schriftelijke reactie.

Volgens de organisatie zijn de kosten om het toernooi te organiseren de afgelopen jaren flink gestegen. 'Onder meer door het verplicht verstrekken van accomodaties voor de spelers om in te verblijven.' Ook voor een afgeslankte vorm van TEAN International, waarbij alleen een Heren Challenger-toernooi wordt georganiseerd, zijn onvoldoende middelen beschikbaar. De organisatie sluit niet uit dat er in de toekomst een nieuwe editie van TEAN International komt.