Gepubliceerd op 02 December 2019 om 19.21 uur

Geldautomaten afgesloten vanwege gevaar voor plofkraken

ALPHEN AAN DEN RIJN - Op twee locaties in Alphen aan den Rijn is de Geldmaat afgesloten. De gele geldautomaat in winkelcentrum Atlas en winkelcentrum De Ridderhof zijn beide buiten gebruik.

ABN Amro meldt maandag tot dit besluit te zijn gekomen vanwege een toename aan gewelddadige plofkraken. 'De afgelopen periode heeft er een nieuwe golf aan gewelddadige plofkraken plaatsgevonden. Deze ontploffingen hebben vooral een bepaald type geldautomaat van ABN AMRO getroffen en veroorzaken angst en onrust bij omwonenden en ondernemers', aldus de bank in een bericht.

Ook een aantal van de geldautomaten aan de buitenkant van het ABN AMRO-filiaal aan het Stadhuisplein in Alphen aan den Rijn zijn tijdelijk afgesloten.

Tijdelijk

In totaal heeft de bank 470 geldautomaten in heel Nederland tijdelijk gesloten. Het gaat om ongeveer 380 geldautomaten van ABN AMRO en 90 automaten die in de afgelopen maanden zijn omgebouwd tot Geldmaat.

'De automaten van dit type waren structureel doelwit bij plofkraken door criminele bendes.' De sluiting is volgens ABN AMRO tijdelijk en duurt naar verwachting enige weken tot maanden.

advertentie
 
advertentie