Gelijkspel Hazerswoudse Boys, week na corona-afgelasting

HAZERSWOUDE-DORP - 'Een wedstrijd zonder publiek spelen is als een slagroomgebakje waar uiteindelijk zout slagroom in zit.' Zo noemt Hazerswoudse Boys-trainer Wilco Wapenaar het voetballen zonder publiek. 'Het is ontzettend improviseren', zegt de oefenmeester na de eerste van in ieder geval drie wedstrijden zonder publiek.

'Ik ben blij dat wij twee keer kunnen trainen in de week en een wedstrijdje kunnen voetballen. En dan hebben wij nog het geluk dat wij een kleedkamer hebben. Ik kan mij voorstellen dat de lagere elftallen die dat niet hebben, het plezier in hun hobby verliezen', aldus Wapenaar.

Na een week niet voetballen, nadat drie spelers van Hazerswoudse Boys positief testen op het coronavirus, schiet Hazerswoudse Boys zaterdag uit de startblokken tegen Warmunda. Binnen één minuut staat het 0-1. Warmunda komt terug tot 1-1. Na rust neemt Hazerswoudse Boys via een strafschop weer de leiding, maar opnieuw weet Warmunda de gelijkmaker aan te tekenen.

Hazerswoudse Boys en Warmunda zullen samen met Koudekerk en SJC gaan strijden om de titel in de 4e Klasse A, is de verwachting. Met een wedstrijd minder gespeeld, vier punten uit twee wedstrijden, staat Hazerswoudse Boys vijfde in de 4e Klasse A.

Scoreverloop Warmunda - Hazerswoudse Boys 2-2 (1-1): 0-1 Ivo Vogelaar, 1-1 Sepehr Safi, 1-2 Nick Moerland (strafschop), 2-2 Kees van Bentem.

Hieronder zijn de interviews met Wilco Wapenaar en Patrick van der Reest te bekijken.