Gemeente Alphen heeft geen grond om uitvaartcentrum Nassaustraat te weren

ALPHEN AAN DEN RIJN - De gemeente Alphen aan den Rijn heeft geen weigeringsgrond om de verhuizing van uitvaartcentrum Kamsteeg & Kramer naar de Nassausingel te blokkeren. Het past binnen het bestemmingsplan, zegt wethouder Gerard van As (Nieuw Elan).

Van As geeft aan dat Kamsteeg & Kramer ook andere locaties heeft onderzocht: 'Deze blijken niet haalbaar, veelal omdat het niet binnen het bestemmingsplan paste. Daarnaast maakt een rouwcentrum maakt deel uit van de samenleving en hoort niet thuis op een industrieterrein.'

Klagen

Onder de bewoners van de Naussaustraat en Javastraat in Alphen aan den Rijn is onvrede ontstaan sinds de komst van Kamsteeg & Kramer. Sowieso stonden zij al niet te springen om een uitvaartcentrum in hun woonwijk te verwelkomen, maar vaker dan wenselijk is voor omwonenden zijn er grote condoleances in het pand. 'De ondernemer is in gesprek om deze grote condoleances te verplaatsen naar een andere locatie, zoals Nieuw Leven aan het Lauraplein', weet Van As.

Binnenkort wordt een commissievergadering belegd door de gemeenteraad waarin gedebatteerd over het uitvaartcentrum in de Nassaustraat. Het is een moment dat Van As en de desbetreffende ondernemer vragen kunnen beantwoorden van politici.