Gemeente betaalt 1,35 miljoen euro mee aan herstel schade grote brand school

ALPHEN AAN DEN RIJN - Jeugdzorginstelling Horizon krijgt 1,35 miljoen euro van de gemeente Alphen om de schade aan het afgebrande Park College in Alphen aan den Rijn te herstellen. De basisschool voor speciaal onderwijs werd in november gedeeltelijk verwoest door een grote brand.

Door het geld beschikbaar te stellen is de schade voor het begin van aankomend schooljaar hersteld. De kwetsbare kinderen die onderwijs volgen op het Park College zijn gebaat bij duidelijkheid en snel herstel van de school en niet bij lange reistijden naar overige scholen en tijdelijke oplossingen, meent wethouder Han de Jager (CDA).

Twee extra lokalen

Naast herstellen van de brandschade kan door het extra geld de school ook uitgebreid worden met twee lokalen. Het Park College kan dan ook leerlingen met internaliserende of autistische problemen helpen. De Jager: 'Hiermee helpt Alphen bij het organiseren van meer thuisnabij onderwijs voor leerlingen met autisme. Bovendien worden taxikosten voor leerlingenvervoer bespaard omdat leerlingen niet hoeven te reizen naar andere geschikte scholen buiten de regio.'

Bekijk ook: Televisiereportage 'Park College in Alphen dagenlang dicht door brand'