Gemeente geeft fiat aan provincie: plan kruispunt Hazerswoude-Dorp wordt doorgezet

HAZERSWOUDE-DORP - Het plan dat er nu ligt om het kruispunt van de Gemeneweg (N209) met de Dorpsstraat in Hazerswoude-Dorp te verbeteren, gaat niet worden aangepast door de gemeente Alphen aan den Rijn. Dat vindt de gemeenteraad in overgrote meerderheid, zo werd deze week duidelijk tijdens de commissievergadering.

Wel zijn er wat twijfels en die gaat verkeerswethouder Relus Breeuwsma (CDA) ook overbrengen op de provincie Zuid-Holland. Maar de zorgen resulteren niet in een vooropgezette aanpassing van het plan. De gemeenteraad zou namelijk graag zien, op aandringen van bewoners, dat de bushalte niet wordt verplaatst van de zuid- naar de noodkant van de kruising.

Kort samengevat wordt het kruispunt aangepast door extra rij- en opstelstroken aan te leggen. Er komt een rotonde aan de noordkant van Hazerswoude-Dorp. Op die plek wordt ook een fietsbrug over de provinciale weg aangelegd. De huidige rotonde aan de zuidkant wordt vervangen door een nieuwe rotonde 120 meter zuidelijker, om beter aan te sluiten op woonwijk Weidelanden.

Hieronder zijn de interviews met wethouder Relus Breeuwsma (CDA) en gemeenteraadsleden Pieter-Jan Morssink (D66) en Nico de Jong (RijnGouweLokaal) te beluisteren.