Gepubliceerd op 11 Oktober 2018 om 12.17 uur

Gemeente Waddinxveen wil geen tunnel onder Gouwe aan zuidkant Boskoop

BOSKOOP - De gemeente Waddinxveen wil niet meewerken aan de aanleg van een nieuwe tunnel (of brug) onder (of over) de Gouwe aan de zuidkant van Boskoop. De oeververbinding moet dan komen in de omgeving van het Gouwebos of de Voorofsche Polder. In de meerjarenbegroting schrijft het college van burgemeester en wethouders van Waddinxveen een tunnel te blokkeren.

De kans is erg groot dat er een tweede oeververbinding bij Boskoop gaat komen. Die kan aan de noord- of aan de zuidkant worden aangelegd. Waddinxveen wil onder geen beding meewerken aan een tunnel ten zuiden van Boskoop, die gedeeltelijk op Waddinxveens grondgebied zou komen. De overgebleven optie is een tunnel aan de noordkant van Boskoop, dat ook Boskoops voorkeur is.

Daarvoor zijn er twee opties: of een tunnel ter hoogte van de N207-rotonde bij de Halve Raak of een aquaduct ter hoogte van de Toegangsweg. De Halve Raak-variant lijkt het meest kansrijk, zeker als gekozen wordt om gebruik te maken van de bestaande infrastructuur. Het verkeer rijdt dan vanaf de Hoogeveenseweg via de Roemer, Laag Boskoop, Paddegat en De Oude Wijk naar de tunnel.

Scenario’s uitwerken

Eerder deze week konden Boskopers en Hazerswoudenaren zich laten informeren over de verschillende opties die er zijn om een tunnel en bijbehorende wegen aan te leggen. Vorige maand werd de gemeenteraad al bijgepraat. Begin november neemt de provincie Zuid-Holland, samen met betrokken gemeenten, een besluit welke scenario’s er verder uitgewerkt gaan worden.

Lees ook: Vier varianten voor (nieuwe) wegen naar nieuw aquaduct onder Gouwe bij Boskoop

advertentie
.
advertentie