Gemeente wil nieuwe sporthal bouwen in Alphen aan den Rijn

Foto: Jeron Groeneveld

ALPHEN AAN DEN RIJN - Het is de bedoeling dat er een nieuwe sporthal gebouwd gaat worden in Alphen aan den Rijn. De Arena, De Dillen en Rijnstreekhal lopen tegen het einde van hun levensduur. Omdat de onderhoudskosten voor minimale instandhouding snel oplopen, wil wethouder Gert-Jan Schotanus (Nieuw Elan) nieuwbouw onderzoeken. Dat schrijft Schotanus in de nieuwe sportvisie van de gemeente Alphen.

Sportpark De Bijlen en het Zegerslootgebied ziet Schotanus als goede locaties. In het verleden is al eens sprake geweest van het bouwen van een nieuwe binnensportaccommodatie op de parkeerplaats bij Stichting MAX (De Bijlen). Dat plan ging toen niet door.

'De binnensportbehoefte is er en wordt groter vanaf het moment dat bestaande voorzieningen gesloopt worden vanwege het verstrijken van de levensduur', voorspelt Schotanus. 'In dit onderzoek betrekken we de reeds bekende ambities van verenigingen die hebben aangegeven behoefte te hebben aan meer capaciteit die aansluit bij de wensen van hun sportbeoefening.' Of het bouwen van een nieuwe sporthal financieel haalbaar is, moet blijken uit onderzoek.