Gemeenteraad unaniem over oeververbinding Boskoop en weg Spookverlaat

Hefbrug Boskoop Foto: Michel Looyenstein

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Er moet een tweede oeververbinding bij Boskoop komen en een weg door het Spookverlaat tussen Hazerswoude-Dorp en Alphen aan den Rijn is onbespreekbaar. De gemeenteraad heeft zich hier unaniem voor uitgesproken.

Op initiatief van D66 diende een groot aantal politieke partijen een motie in tijdens de gemeenteraadsvergadering, omdat de provincie Zuid-Holland van mening is dat de gemeente Alphen aan den Rijn 'geen signaal had afgegeven' dat een extra brug, of tunnel, over of onder de Gouwe bij Boskoop wenselijk is.

'Daarnaast moesten wij het ook explicitiet van de provinciegedeputeerde zeggen als wij geen weg door het Spookverlaat zouden willen. Dat was natuurlijk de bal klaarleggen op de stip', zegt D66-raadslid Pieter-Jan Morssink.

En die bal werd het doel ingeschoten door de raadsleden. 'Alle partijen hebben voorgestemd. Dit is een hele duidelijke uitspraak van de gemeenteraad richting de provincie', meent Morssink. Beide onderwerpen staan voor later dit jaar op de provinciale politieke agenda.

Stemming gemeenteraad

Voor (39): Nieuw Elan (9), VVD (6), CDA (6), GroenLinks (5), D66 (3), PvdA (2), SP (2), ChristenUnie (1), Beter Alphen (1), SGP (1), RijnGouweLokaal (1), Dorpen en Wijken Belangen (1).

Tegen (0): -

(39 van de 39 raadsleden waren aanwezig)

Hieronder zijn de radio-interviews met raadslid Pieter-Jan Morssink (D66) en wethouder Kees van Velzen (CDA) te beluisteren.