Goedkeuring voor vervangen loods door woningen in Aarlanderveen

De Jacob van Damstraat Foto: Google Maps

AARLANDERVEEN - Het college van burgemeester en wethouders heeft goedkeuring gegeven voor het bouwen van twaalf nieuwe woningen in Aarlanderveen aan de Jacob van Damstraat. De vergunning voor het bouwen was in december 2022 al ingediend maar de grond was nog bestemd voor bedrijfsdoeleinden. Dit is nu gewijzigd.

De loods die nu op het perceel staat moet plaatsmaken voor twaalf nieuwe rijwoningen, waarvan er vier in de betaalbare koopsector (minder dan 355.000 euro) vallen. Volgens de gemeente is er een grote behoefte aan starterswoningen in Aarlanderveen.

Verder vindt zij het ook beter dat de loods plaatsmaakt voor woningen omdat die beter passen bij omringende woonomgeving. Het ontwerp van de woningen is voor een deel geïnspireerd op het oude stationsgebouw, dat ernaast ligt.

Op 20 april 2022 is een informatieavond gehouden waarbij omwonenden over de ontwikkelingen zijn geïnformeerd. Er zijn zorgen geuit over het ontwerp, de bouw en het parkeren bij de ontwikkeling. De zorgen hebben vooralsnog niet geleid tot aanpassingen van het ontwerp. De ontwikkelende partij heeft een projectwebsite gemaakt waar informatie en nieuwsupdates op komen.