GroenLinks kiest José Huls als lijsttrekker, oud-wethouder op plek 8

Foto: Studio Alphen

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Met José Huls als lijsttrekker gaat GroenLinks de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar maart in. Het deze regeerperiode debuterende raadslid is door de leden gekozen als nummer één van de kandidatenlijst.

'Als team willen wij werken aan een duurzame gemeente waarin iedereen meetelt', reageert Huls in een persverklaring op haar uitverkiezing. 'Met z'n allen kunnen we zorgen voor een goed inkomen, voldoende zorg, betaalbare woningen, aandacht voor cultuur en een groene schone leefomgeving.'

Fractievoorzitter René Driesen, die op eigen verzoek niet voor de derde keer op rij lijsttrekker wordt, staat op plek twee. Wethouder Erik van Zuylen is de nummer drie van de kandidatenlijst. Op plek vier staat nieuwkomer Pauline Thoomes, gevolgd door raadscommissielid Gé Kapteijn op vijf.

Kottenhagen

Raadslid Marijke Kottenhagen verlaat de politiek na twaalf jaar. Ook Wouter van Kleef en Danny Zwerk, de twee andere GroenLinks-raadsleden, staan niet op een verkiesbare plek.

Oud-wethouder Leo Maat staat op plek acht. Maat werd vorig jaar mei getroffen door een herseninfarct en trad destijds terug als wethouder.

Kandidatenlijst GroenLinks

  1. José Huls
  2. René Driesen
  3. Erik van Zuylen
  4. Pauline Thoomes
  5. Gé Kapteijn
  6. Max van Lent
  7. Anne Loupatty
  8. Leo Maat
Volgend jaar maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. De verkiezingsprogramma's, die schrijven de meeste politieke partijen dit voorjaar. In een serie radio-interviews vertellen de huidige fractievoorzitters in de gemeenteraad wat zij vinden dat de belangrijkste verkiezingsthema's zouden moeten gaan worden. Hieronder is het gesprek met René Driesen van GroenLinks te beluisteren.