Grote brand boven Chinees restaurant De Gouden Wok

BOSKOOP/HAZERSWOUDE-DORP - In het hotel boven het Chinees restaurant De Gouden Wok op het Boskoopse ITC-terrein aan de Frankrijklaan in Hazerswoude-Dorp is dinsdag- op woensdagnacht, rond middernacht, brand uitgebroken. De brandweer schaalde op naar zeer grote brand.

Het is nog onduidelijk hoe en waar de brand precies is ontstaan. Duidelijk is wel dat het op de tweede etage is gebeurd. Een persoon die lag te slapen in het hotel is door de brandweer in zijn onderbroek naar buiten gehaald. Een onbekend aantal andere hotelgasten heeft zelfstandig het pand verlaten.

De brandweer heeft ruim een uur lang het gehele pand doorzocht. Alle kamers werden stuk voor stuk nagelopen. De hotelgast die naar buiten werd gehaald meldde dat ook op de tweede verdieping mensen zouden slapen. Niemand is aangetroffen. De naar buiten gebrachte persoon hoefde niet naar het ziekenhuis.

Hotelgasten elders ondergebracht

Omdat er mensen aanwezig waren in het hotel en een ontruiming in gang gezet moest worden, werd direct de melding middelbrand en niet veel later grote brand en zeer grote brand gedaan. De brandweer weet niet hoeveel mensen er op het moment van de brand aanwezig waren in het vijftien kamers tellende Hotel Het Oosten. De meeste kamers waren gevuld.

Rond 02.00 uur heeft de brandweer het sein brand meester gegeven. Daarna mochten alle hotelgasten onder begeleiding het pand betreden om spullen te pakken. Zij moeten de nacht elders doorbrengen. Het hotelgedeelte van het gebouw aan de Franklaan, aan de rand van de Hoogeveenseweg (N455), is door de vlammenzee verwoest en kan voorlopig niet open.