Hans van Kuijk net als in 2018 beoogde lijsttrekker SGP: ‘Bestuurscultuur veranderen’

Foto: Studio Alphen

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Het partijbestuur van de SGP wil met Hans van Kuijk de gemeenteraadsverkiezingen in volgend jaar. De fractievoorzitter wordt als kandidaat-lijsttrekker voorgedragen tijdens de algemene ledenvergadering in september.

'Als het mij gegeven is, ben ik bereid om deze taak ook de komende vier jaar opnieuw op te nemen', zegt het raadslid, die ook in 2018 de kar trok. Woningbouw, de energietransitie en jeugdzorg zullen volgens Van Kuijk belangrijke thema's worden in de volgende regeerperiode.

Van Kuijks inzet voor de verkiezingen: de bestuurscultuur veranderen. 'De coalitie en de oppositie hebben te vaak tegenover elkaar gestaan. Er was veel wantrouwen en dat is niet in het belang van de burger', meent Van Kuijk.

Volgend jaar maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. De verkiezingsprogramma's, die schrijven de meeste politieke partijen dit voorjaar. In een serie radio-interviews vertellen de huidige fractievoorzitters in de gemeenteraad wat zij vinden dat de belangrijkste verkiezingsthema's zouden moeten gaan worden. Hieronder is het gesprek met Hans van Kuijk (SGP) te beluisteren.