Gepubliceerd op 12 Maart 2020 om 8.22 uur

Hazerswoude-Dorp mag toch weer hopen op tunnel Gemeneweg (N209)

HAZERSWOUDE-DORP - Het is niet langer uitgesloten dat er een tunnel onder Hazerswoude-Dorp komt voor het verkeer op de Gemeneweg (N209). De provincie Zuid-Holland en gemeente Alphen laten de mogelijkheden tot de aanleg van een onderdoorgang opnieuw onderzoeken.

'Uit Hazerswoude-Dorp komt een heel sterke claim om nog een keer naar een ondergrondse verbinding te kijken. Ga nog eens een aantal zaken doorrekenen met dingen die aangereikt zijn. Daar hebben we van gezegd: dat gaan we doen', aldus wethouder Kees van Velzen (CDA).

Het onderzoek komt bovenop het al bestaande dossier over een tunnel (en tunnelbak). Nadere analyse moet bijvoorbeeld uitwijzen of er tegenwoordig nieuwe aanlegtechnieken zijn die een tunnel goedkoper, of duurder, maakt.

Westelijke rondweg

Er is nog een tweede optie die onderzocht gaat worden: een nieuwe rondweg ten westen van Hazerswoude-Dorp, in de geest van het plan dat actiegroep Molenberaad vorige maand presenteerde, namelijk een weg - langs de spoorlijn voor de hogesnelheidstrein - tussen het Westeinde (Hazerswoude-Dorp) en Benthuizen. 'Ik ben zeer geïnteresseerd naar de uitkomst van het onderzoek naar deze variant die we nooit serieus bestudeerd hebben', zegt Van Velzen.

In november moet de lokale en provinciale politiek beslissen voor welke lange termijn oplossing gekozen wordt. 'We gaan dan de westelijke rondweg matchen met de tunnelvariant', duidt de wethouder. Het plan om extra rotondes aan te leggen op de Gemeneweg, gaat ook door. Die maatregelen zijn voor de korte en middellange termijn.

Bewonersbijeenkomst uitgesteld

Dorpsoverleg Hazerswoude-Dorp had voor donderdagavond (12 maart) een bewonersbijeenkomst georganiseerd over de gepresenteerde verkeersmaatregelen voor de Gemeneweg. Vanwege het coronavirus gaat die avond niet door.

'Aangezien er veel mensen op de avond in het dorpshuis worden verwacht vindt het dorpsoverleg het risico te groot', aldus het dorpsoverleg.

Hieronder is het interview met wethouder Kees van Velzen (CDA) te beluisteren.
advertentie
 
advertentie