Hazerswoudenaar (48) opgepakt voor oplichten van 100 vve’s

HAZERSWOUDE-RIJNDIJK - Een 48-jarige man uit Hazerswoude-Rijndijk is aangehouden op verdenking van het verduisteren van geld van ongeveer honderd Vereniging van Eigenaars (vve's). De schade bij die vve's is nog niet volledig in kaart gebracht, maar vermoedelijk gaat het om een totaalbedrag van meer dan 100.000 euro.

De verdachte is eigenaar van een bedrijf in Wateringen dat zich bezighoudt met het beheer van vve's. 'De politie kreeg de verdachte in het oog na meldingen over opvallende en verdachte transacties van vve's', meldt de politie. Maandag is de 48-jarige Hazerswoudenaar aangehouden, woensdag is hij voorgeleid aan de rechter-commissaris. Deze heeft de verdachte onder 'strikte voorwaarden' weer in vrijheid gesteld, in afwachting van het verdere onderzoek.

Het gaat om vve's in 's-Gravenhage, Vlaardingen, Schiedam, Rotterdam, Rijswijk, Hellevoetsluis, Dordrecht en Leiden. Volgens de politie zijn veel van de betrokken vve's zich mogelijk nog niet bewust van de verduistering. Zij krijgen allemaal een brief van de politie met instructies.

Het politie-onderzoek naar deze zaak is nog niet afgerond. De politie meldt wel dat nu al uit het onderzoek blijkt dat de meeste betrokken vve's geen inzicht hebben in hun bankrekening. Ook staan van de meeste niet de correcte bestuurders of het juiste postadres geregistreerd bij de Kamer van Koophandel. De politie adviseert vve's om deze zaken goed te regelen, om mogelijke oplichting van kwaadwillenden te voorkomen.