Hazerswoudse Boys is Koudekerk de baas

HAZERSWOUDE-DORP/KOUDEKERK AAN DEN RIJN - Als Koudekerk nog een klein beetje aspiraties had om de nacompetitie te bereiken, heeft Hazerswoudse Boys daar zaterdag vakkundig een einde aan gemaakt. De Hazerswoudenaren wonnen de gemeentelijke derby van Koudekerk met 4-2.

Hazerswoudse Boys schoot uit de startblokken en stond na tien minuten al met 2-0 voor. Koudekerk kwam enkele minuten later alweer terug tot 2-1 en na een half uur voetballen stond het 2-2. Op slag van rust scoorde Roy van der Voort vanaf randje zestien en in de tweede helft besliste Fabian Roosenbrand (eigen doelpunt) de wedstrijd met de 4-2.

Koudekerk zakt door het verlies naar de negende plek in de 4e Klasse A, zo'n vijftien punten van een nacompetitieplek af. Hazerswoudse Boys klimt over Koudekerk heen naar de achtste stek. Door de winst mag Hazerswoudse Boys heel voorzichtig blijven dromen van de derde periodetitel.

Scoreverloop Hazerswoudse Boys - Koudekerk 4-2 (3-2): 1-0 Roy van der Voort, 2-0 Duco Rens, 2-1 Ricardo van Rijswijk, 2-2 Sven Beelt, 3-2 Roy van der Voort, 4-2 Fabian Roosenbrand (eigen doelpunt).

Hieronder zijn de radio-interviews met Wilco Wapenaar (Hazerswoudse Boys) en Fabian Roosenbrand (Koudekerk) te beluisteren.