Heel veel Nederlandse toppers ontbreken op NK tennis in Alphen

Gepubliceerd op 06 december 2019 om 15.13 uur

ALPHEN AAN DEN RIJN - Robin Haase, Tallon Griekspoor, Thiemo de Bakker, Igor Sijsling, titelhouder Scott Griekspoor en vicekampioen Jelle Sels doen allemaal niet mee aan de Nederlandse kampioenschappen tennis bij tennis- en squashcentrum Nieuwe Sloot in Alphen aan den Rijn. Bij de vrouwen ontbreken net als vorig jaar Kiki Bertens en Arantxa Rus.

De afwezige spelers zijn geblesseerd, zoals de Alphense thuisspeler Jelle Sels, of willen de NK-week - in aanloop naar het nieuwe internationale tennisseizoen dat daags na Kerstmis begint - voor andere doeleinden gebruiken.

In de week van 16 tot 22 december is Botic van de Zandschulp als eerste geplaatst, gevolgd door Tim van Rijthoven, Jesper de Jong en Ryan Nijboer. Nijboer schakelde Haase vorig jaar uit. Bij de vrouwen voert de nationaal kampioene van vorig jaar, Lesley Kerkhove, de deelnemerslijst aan. Bibiane Schoofs, Richel Hogenkamp en Quirine Lemoine zijn ook van de partij.

Diede de Groot en Lizzy de Greef

In het rolstoeltennis zijn wereldtoppers Diede de Groot, Jiske Griffioen, Aniek van Koot en Marjolein Buis van de partij. Voor De Groot wordt het een bijzonder toernooi, de drievoudig wereldkampioene gebruikt Nieuwe Sloot - waar de NK gehouden worden - als haar vaste trainingsbasis. Ook de Alphense Lizzy de Greef heeft zich ingeschreven.

Bekijk ook: Samenvatting finales NK tennis 2018 in Alphen aan den Rijn

advertentie advertentie