Hester van Beek vertrekt als directeur-bestuurder bij Bibliotheek Rijn en Venen

Hester van Beek vertrekt als directeur-bestuurder bij Bieb Foto: Bibliotheek Rijn en Venen

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Bibliotheek Rijn en Venen is op zoek naar een nieuwe directeur-bestuurder. Woensdag 19 april neemt Hester van Beek afscheid. Tot een opvolger is gevonden, is Betty Willemsen als ad interim directeur-bestuurder aangesteld.

In de elf jaar dat Hester van Beek aan het roer stond van Bibliotheek Rijn en Venen werden alle tien de vestigingen verbouwd en vernieuwd. Het aantal betaalde medewerkers groeide van dertig naar zeventig en inmiddels zijn 370 vrijwilligers binnen de organisatie actief.

Het meest recente wapenfeit van Bibliotheek Rijn en Venen onder leiding van Van Beek is de opening van een nieuwe vestiging in Alphen-Noord. De bibliotheek die half april de deuren opent, werkt hier samen met de Voedselbank, het jongerenwerk (Participe), Stichting Help Anders, woningcorporatie Woonforte en de wijkagenten.

'Cirkel is rond'

Het wapenfeit maakt de cirkel voor Van Beek rond: ‘Ik kwam binnen vlak na de noodgedwongen sluiting van de bibliotheek in Alphen-Noord en ga weg bij de opening van een echte broedplaats voor ontwikkeling in hetzelfde gebied. Op een plek waar we echt het verschil kunnen maken. Hiermee is voor mij als vertrekkend directeur-bestuurder persoonlijk de cirkel rond.’