Het is alles-of-niets voor ARC zaterdag: ‘Wij spelen kampioenswedstrijd’

Foto: Ron Hoenson (Holland-Pictures.com)

ALPHEN AAN DEN RIJN - Het is eigenlijk een krankzinnige situatie: op de laatste speeldag van de voetbalcompetitie kun je kampioen worden, kun je de nacompetitie veiligstellen, maar kun je ook nog overal naast grijpen. Dat geldt voor ARC aanstaande zaterdag.

'Het is zaterdag gewoon een kampioenswedstrijd', zegt Neal Arnoldus. Als ARC zelf wint van Argon en DHSC gaat onderuit tegen CSW, is de titel in de 1e Klasse A voor ARC. Anders gaan de Utrechters er met het kampioenschap vandoor. De voorsprong van DHSC op ARC bedraagt twee punten. Het doelsaldo van DHSC is vele malen beter dan dat van ARC. Bij een gelijkspel van DHSC zou de Racing met 15-0 moeten winnen.

'DHSC speelt uit tegen CSW. Dat is een lastige pot, het zijn hele sterke gasten. Wij hebben zelf met ARC daar ook nog bijna nooit gewonnen', stelt Arnoldus. 'We gaan het zien... wij spelen om de hoek tegen Argon.'

'Geloven niet, hopen wel'

'Er zijn gekkere dingen de laatste weken gebeurd', zegt trainer Mark Evers met een knipoog. Hij ziet het niet gebeuren dat DHSC verliest van CSW, maar hoopt er wel op. 'Zolang je mogelijkheden hebt en zolang het kan, moet je ervoor blijven gaan. Wij gaan voor het moment dat daar iets gebeurt waar niemand op rekent.'

Maar als ARC zaterdag verliest van Argon en BOL en AFC winnen allebei, dan is BOL op basis van het doelsaldo periodekampioen (in plaats van ARC dat nu bovenaan staat in de strijd om de derde periodetitel, red.) en eindigt AFC op de tweede plek, waardoor de Amsterdammers als hoogstgeklasseerde ploeg zonder periodetitel de nacompetitie ingaat. In dat geval grijpt ARC overal naast. Als BOL of AFC niet wint, heeft ARC ongeacht het eigen resultaat (tenzij de Racing met 8-0 verliest, red.) een plek in de nacompetitie.

'Het is heel lekker dat we er zo voor staan, maar aan de andere kant is het een hele vervelende situatie', vindt Evers. 'Ik had liever gehad dat we na de wedstrijd van zaterdag al zeker waren van de nacompetitie. Maar dat is niet zo. We zitten in de goede flow, hebben vijf keer op rij gewonnen en moeten dat gevoel vasthouden.

Kampioenswedstrijd live op Studio Alphen

Studio Alphen doet aanstaande zaterdag uitgebreid verslag van Argon - ARC. De wedstrijd is live op de radio te beluisteren. Ook worden de tussenstanden bij DHSC, BOL en AFC nauwlettend in de gaten gehouden. Luisteren naar het radioverslag kan ook via het televisiekanaal van Studio Alphen. Een uitgebreide samenvatting van Argon - ARC is vanaf maandag te bekijken.

In de video hieronder blikken Mark Evers en Neal Arnoldus vooruit op de laatste speeldag van de voetbalcompetitie.