Hockeyer Floris Wever (21) omgekomen bij verkeersongeluk in Thailand

ALPHEN AAN DEN RIJN - Bij een verkeersongeluk in Thailand is Floris Wever om het leven gekomen. De 21-jarige Bodegraver speelt in het eerste team van hockeyclub Alphen (HCA). Samen met een bevriende hockeyer van HCA was Wever op vakantie in Thailand.

Ze reden afgelopen maandag met gehuurde scooters over de weg toen er in een onoverzichtelijke bocht een aanrijding ontstond tussen Wever en een vrachtwagen. Hij raakte zwaargewond en werd overgebracht naar een lokaal ziekenhuis. Daar konden artsen weinig voor hem betekenen.

Wever is per ambulance - een rit die zo'n vier uur duurde - overgebracht naar een groot ziekenhuis in Chiang Mai, een stad zo'n 700 kilometer ten noorden van Bangkok. De situatie was dermate ernstig dat hij kunstmatig in leven werd gehouden.

In het bijzijn van zijn naar Thailand gesnelde ouders is Floris Wever woensdagochtend overleden.

Verbijstering en verdriet

De dood van Wever, die op het Scala College in Alphen aan den Rijn heeft gezeten, komt bij de hockeyclub keihard aan. 'Het is een jongen van de club. Hij heeft alle selectieteams doorlopen en zou komend seizoen voor het vierde jaar op rij uitkomen in ons eerste team. Echt een ontzettend lieve en leuke jongen die enorm geliefd is', aldus HCA-bestuurslid Peter Barentsen. 'Dat merk je ook nu dit nieuws bekend is. De schok is enorm. Heel veel mensen kenden hem. We zijn verdwaasd en verdoofd. Dit kan eigenlijk niet, zo'n lieve en leuke jongen.'

Ook bij Wevers teamgenoten is de klap hard aangekomen. 'Je ziet grote, volwassen en sterke mannen als kleine jongens in elkaar storten.' Een van Wevers ploeggenoten was op hetzelfde moment ook op vakantie in Thailand. Hij is met een binnenlandse vlucht naar Wever gevlogen. De vriend van Wever raakte niet gewond en wordt door zijn ouders opgevangen en krijgt waar nodig professionele begeleiding. Het rugnummer 12 waar Wever mee speelt, wordt niet meer gedragen bij de Alphense herenploeg.

Tweede drama

Het is het tweede overlijden dat HCA in korte tijd te verwerken krijgt. Een maand geleden overleed Meagan Zijp, een 20-jarige hockeyspeelster van HCA die stage liep in Frankrijk. Haar herdenkingsdienst werd bij HCA gehouden. Bij de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen zouden de HCA-teams met rouwbanden spelen ter nagedachtenis aan haar.

Op welke manier de hockeyclub Floris Wever gaat gedenken is nog niet bekend. 'Wij willen alles organiseren wat wenselijk is. Maar alleen in overleg met de familie', besluit Barentsen.